© JHS

17 jaar cel voor Mechelaar die zoon uitleende aan pedofiel: hof volgt complottheorieën niet

Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 46-jarige man uit Mechelen veroordeeld tot een celstraf van 17 jaar omdat hij zijn 11-jarig zoontje had uitgeleend aan een Duitse pedofiel. De man moet zich ook voor een periode van tien jaar ter beschikking houden van de strafuitvoeringsrechtbank.

JBS, Belga

De correctionele rechtbank van Mechelen achtte de vader op 20 januari van dit jaar schuldig aan verkrachting van zijn zoontje. De man had zijn kind verschillende keren verkracht vanaf zijn achtste.

Daarnaast had hij zijn zoon vorig jaar in maart uitgeleend aan een Duitse pedofiel. De vader had die verkrachting gefilmd en de beelden online geplaatst. Het was de Australische politie die de beelden traceerde en ze linkte aan de veertiger uit Mechelen, waarop die werd opgepakt.

Kort nadien kon ook de Duitser worden gevat. Hij werd inmiddels in Duitsland veroordeeld tot vier jaar en elf maanden cel. De man uit Mechelen werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar, maar hij ging in beroep. Vandaag (donderdag) kreeg hij dus dezelfde straf.

"Complot van ex"

De beklaagde heeft het misbruik altijd ontkend. Hij beweerde enerzijds dat hij de feiten niet gepleegd kon hebben door zijn erectiestoornissen. Maar DNA-sporen en in beslag genomen foto's en filmpjes waarop hij zich vergreep aan zijn zoontje bewijzen volgens het hof het tegendeel. De veertiger beweerde anderzijds ook dat hij het slachtoffer werd van een complot, waarbij zijn ex-echtgenote de spin in het web zou zijn. Het hof vond die theorie, die door geen enkel objectief element bevestigd werd, allesbehalve geloofwaardig.

Ook zijn verzoek om een deskundige aan te stellen om na te gaan of zijn computer niet gehackt zou zijn, werd om diezelfde reden afgewezen. Het hof vond de feiten meer dan afdoende bewezen. Uit het psychologische onderzoek blijkt dat de beklaagde hoog scoort op het vlak van hypochondrie, hysterie, psychopathische deviatie en paranoia.

"Nu de beklaagde de feiten blijft ontkennen, valt te vrezen dat hij zich niet vrijwillig zal laten behandelen, wat nochtans noodzakelijk zou kunnen zijn met het oog op zijn re-integratie in de maatschappij. Een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank is daarpù aangewezen", oordeelde het hof. De beklaagde moet aan zijn ex-vrouw, die van de feiten niet op de hoogte was, 25.000 euro provisionele schadevergoeding betalen en voor zijn zoontje 50.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER