© Photo News

150.000 fans nemen zingend afscheid van slachtoffers vliegtuigcrash

Normaal moesten het Braziliaanse Chapecoense en het Colombiaanse Atlético Nacional woensdagavond de finale van de Copa Sudamericana hebben gespeeld. Bij een vliegtuigramp kwam echter een groot deel van de spelers van de Braziliaanse club om het leven. In plaats van de finale werden daarom twee pakkende herdenkingsmomenten georganiseerd: in het stadion van Rebellin waar de finale moest plaatsvinden en in het stadion van Chapecoense. Dat zorgde telkens voor beklijvende beelden...

vermi

20.000 mensen kwamen naar het kleine stadion van Chapecoense, 45.000 fans zaten in stadion van Atletico Nacional met naar schatting nog eens 100.000 buiten het stadion.

De fans van Chapecoense namen afscheid zoals enkel Brazilianen dat kunnen: al zingend. "We zullen jullie nooit vergeten, deze beker gaat naar de hemel..."

In totaal kwam er 71 mensen om het leven, zes personen overleefden de crash waaronder drie spelers van de club. Enkele overgebleven spelers liepen hand in hand het veld op:

Atletico Nacional liet 71 duiven los tijdens hun plechtigheid:

Meer dan 130.000 mensen kwamen naar het stadion van Rebellin waardoor ook buiten het stadion een massa volk afscheid nam van de slachtoffers:

Volgende week minuut stilte op Europese toneel

Voor de start van de wedstrijden van volgende week op de slotspeeldag in de Champions League en de Europa League wordt er een minuut stilte gehouden als eerbetoon voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Colombia, zo maakte de Europese Voetbalbond UEFA donderdag bekend.

"Deze tragedie heeft de voetbalwereld geschokt en we willen onze steun betuigen aan de betrokkenen", liet UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten in een persmededeling. "Het Europese voetbal wil solidair zijn met de club Chapecoense, de Braziliaanse Voetbalbond (CBF), de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie (CONMEBOL) en de families van de slachtoffers."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer