© Photo News

Spaanse arrestaties in schandaal rond matchfixing in het tennis

De Spaanse politie heeft 34 mensen gearresteerd die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij matchfixing in het tennis. Dat meldt het Spaans ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. De 34 betrokkenen worden verdacht van fraude, corruptie en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Het onderzoek draait om weddenschappen die zijn afgesloten rond zeventien verdachte tennispartijen in Spanje en Portugal. Bij de 34 verdachten zitten zes tennissers. Ze zouden zich allen tussen positie 800 en 1.400 op de wereldranglijst bevinden. Namen van tennissers en wedstrijden werden niet genoemd. Wel werd duidelijk dat toernooien in Porto (Portugal), Sevilla, Huelva, Madrid en Tarragona (allen Spanje) onderzocht worden.

“Via één speler zouden andere spelers, uitkomend op het Futures - en Challengerniveau, benaderd zijn geweest”, legde de woordvoerder van de Spaanse politie uit. “De spelers werd een bedrag van 500 tot 1.000 euro beloofd, maar vaak kregen ze uiteindelijk slechts 50 euro. Het zijn dan ook vooral de spelers zelf die het slachtoffer zijn van deze zaak.”

De politie startte het onderzoek in 2013 na een tip van de Tennis Integrity Unit, de anticorruptie-eenheid in de sport.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer