AFP
Volledig scherm
© AFP

Dit mag je vooral niet doen op Facebook en Twitter als je je account wilt behouden

Vanaf het moment dat je je een voet zet op sociale media, heb je toegestemd om de bestaande richtlijnen te volgen. Overtreed je de regels, dan word je zonder pardon de deur gewezen. Dat overkwam ook viroloog Marc Van Ranst, die de schuld legt bij een wraakactie van Vlaams Belang. Maar wat moet je dan net uitsteken voor je verbannen wordt van Facebook of Twitter?

27 reacties

  • Chris Van den Eynde

    5 jaar geleden
    Het is de stijl waarop MVR zijn berichten post, hij verschilt niet zo veel van Trump, dus het was enkel een kwestie van tijd. Trouwens hij heeft al een ander account onder "Lijst MVR", en om eerlijk te zijn, ik las zijn posts al een hele tijd niet meer. Ik lees alleen dingen op sociale media die interessant of grappig zijn. Die vrijheid heb je dan weer wel op soc media.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Groot gelijk dat Twitter en Facebook er Marc Van Ranst afgooien. Hij post geruchten (niet bewezen zaken) die kunnen minimaliseren, stigmatiseren en verdacht maken. Hij simpatiseert met dubieuse organisaties. Die man, en wat hij zegt, is niet te vertrouwen. Van deze boer voor mij geen eieren.
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    Twitter en facebook spelen dus zelf rechter over wat gezegd mag worden en wat niet. Daaraanboven zijn ze gevoelig voor, zoals in dit voorbeeld, manipulatie en campagnes tegen een persoon, waarbij men iemand probeert monddood te maken. In plaats van vrije meningsuiting te ondersteunen en kritisch om te gaan met klachten, blokkeren ze zomaar iedereen die al dan niet onterecht wordt gerapporteerd.
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Het goede nieuws is dus dat je relatief makkelijk van die rommel af kan komen. Ik heb ze al tig keer gesmeekt om mijn account te verwijderen, mezelf al dood verklaard, niks dat helpt, dus dit eens proberen. Niets zo slecht dat het niet ergens goed voor is...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Voor soorten die beschermd moeten worden. Daar moet toch nog wel een plaats gevonden kunnen worden in dat park naast het Centraal station in Antwerpen. Het is vooral in die stad dat die soort nog voor komt.