Onkruidverdelgers mag je niet gebruiken, maar verschillende gemeenten adviseren alternatieven zoals een voegenkrabber, een onkruidbranden, soda of azijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Onkruidverdelgers mag je niet gebruiken, maar verschillende gemeenten adviseren alternatieven zoals een voegenkrabber, een onkruidbranden, soda of azijn. © Geert De Rycke

Ook jij bent verantwoordelijk voor je stoep. Hier moet je op letten

De burgemeester van het West-Vlaamse Mesen, de kleinste stad van ons land, heeft het gehad met enkele bewoners die naar zijn zeggen “hardleers” weigeren het onkruid op hun stoep te verwijderen. Wie een voetpad vol onkruid heeft, kan vanaf 20 september een GAS-boete tot 125 euro verwachten. Maar wat mag en kan eigenlijk op je stoep?

96 reacties

  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Dat de gemeente Leopoldsburg dan maar eerst eens het goede voorbeeld geven. Als ze twee keer in het jaar langskomen met de grasmaaier is het veel! Terwijl overal lege verpakkingen, blikjes, glasscherven en plastiek flesjes liggen. Vooral in de straten net buiten het Centrum. In Mol hebben ze gemeentewerkers die een ganse dag op straat rondlopen om dergelijke zaken op te ruimen maar in Leopoldsburg is dat te duur zeker na de bouw van dat glazen gedrocht van een gemeentehuis?
  • Frans De Kock

    5 jaar geleden
    Wie is verantwoordelijk voor al het onkruid dat groeit op de fietspaden in al de gemeentes? Gevaarlijk bij regenweer !
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Kan men dan de gewerkte uren inbrengen en laten betalen door de burgemeester want het is dwangarbeid. Oplossing laat de gemeente arbeiders eens 8 uur werken dan zijn de straten proper. Bij ons is de dag indeling zo beginnen om 7.30 men komt een uur later ter plaatse een uur later is het pauze ze vertrekken en komen een uur later terug 11 u 30 vertrekken ze voor de middagpauze tegen 1 uur komen ze terug en iets na 15 uur bollen ze het af en rijden binnen zo heb ik het een paar keer ervaren..
  • André Christiaens

    5 jaar geleden
    Iedereen wil zijn gelijk halen, als gewezen opzichter van de reinigdienst van een bepaalde stad/gemeente in Vlaanderen is het onder bepaalde voorwaarden de gemeente of burger die moet instaan voor het onderhoud van de stoep, namelijk het heeft te maken met de breedte van de stoep. Zelf ben je verplicht om de watergoot voor uw deur proper te houden en deze dagelijks te reinigen tegen overlast van water bij zware regenval. Draai a.u.b niet rond de pot, de gemeente heeft gelijk.
  • guy matheussen

    5 jaar geleden
    als ik verantwoordelijk ben voor het voetpad, mag ik dan ook de boetes schrijven aan de bestuurder die elke dag zijn auto op het voetpad zet want de gemeente doet het niet.
  1. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen, Kasterlee, Schilde
  2. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    54

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke