Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta.
Volledig scherm
Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta. © REUTERS

Ngo-schip Ocean Viking aangekomen in Malta met 356 migranten

Vannacht is het ngo-schip Ocean Viking aangemeerd in Malta. De 356 migranten die op de Middellandse Zee aan boord gehaald werden, zullen vanuit daaruit naar zes andere EU-lidstaten gebracht worden.

24 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Wat heb ik er al immense spijt van gehad, om geld te hebben gegeven vroeger, aan NGO's, zoals oa AZG, Greenpeace, 11.11.11, enz... Dit zijn misdadige organisaties die de wetten naast zich neer leggen en met een interne maffia structuur gebaseerd op macht, sex en corruptie. Deze hedendaagse 'NGO's' wakkeren mensensmokkel en uitbuiting aan door met hun boten te pendelen tussen Libische mensensmokkelaar-havens en de EU.
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Er zijn beelden, gefilmd door frontex, waarop te zien is hoe de migranten met een gewone boot tot het ophaalpunt worden gebracht, daar stappen ze over in de sloep die achteraan hing. Vervolgens is het even wachten op de NGO ferry van dienst. Af en toe verdrinken er zelfs dan nog een paar omdat ze niet ordentelijk de sloep verlaten en het concept van de sloep in evenwicht houden niet begrijpen.
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    Is het nog niet opgevallen sinds die NGO's daar ophaaldienst spelen, er sindsdien geen sprake meer is van boten met vluchtelingen die zinken of water maken. Daar kan maar één verklaring voor zijn. Ik zou graag eens zo'n redding op zee zien, misschien kunnen ze dat volgende week eens filmen, dan hebben ze alweer een nieuwe lading.
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Nooit nog 1€ voor eender welke ngo.
  • Francy Rys

    5 jaar geleden
    Die NGO's zijn gewoon het spelletje van de mensensmokkelaars aan het verder zetten. de smokkelaars brengen z halweg de zee want ze weten dat ze verder door de NGO organisaties worden opgepikt die ze aan land brengen. Dat alles met het geld van de belastingbetaler die de NGO 's steunen. Mensen stop met de NGO te steunen.
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”