© ggm

Filmopnames voor tweede Aspe-theaterstuk in Brasschaat

In Brasschaat vinden donderdag filmopnames plaats voor de tweede theaterversie van de populaire VTM-reeks ‘Aspe’, naar de boeken van Pieter Aspe. ‘Aspe 2: Het Dodelijk Jubileum’ zal in het voorjaar van 2017 te zien zijn in Theater Elckerlyc in Antwerpen en trekt nadien nog door de rest van Vlaanderen. Herbert Flack herneemt zijn rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, Francesca Vanthielen zal als Hannelore enkel in het donderdag opgenomen filmpje te zien zijn.

De eerste theaterversie van ‘Aspe’ bracht twee jaar geleden ruim 40.000 bezoekers op de been. Theaterhuis Uitgezonderd vond dat meer dan voldoende reden om een tweede stuk te produceren. Naast Flack krijgen ook Jelle Cleymans, Mathias Vergels, Frans Maas, Helle Vanderheyden, Peter Thyssen, Pieter Klinck en Katelijne Verbeke een rol in ‘Het Dodelijk Jubileum’, waarin “een intieme jubileumviering een onheilspellend randje krijgt”. Uitgezonderd belooft dat het publiek zal betrokken worden bij het politieonderzoek van Van In en als getuige zal gehoord worden. De regie is in handen van Frank Van Laecke.

De filmopnames van donderdag brengen Vanthielen uitzonderlijk nog eens samen met Herbert Flack en Pieter Aspe. De repetities voor het eigenlijke theaterstuk beginnen op 12 december, de première volgt op 19 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER