Antwerpse bende verdeelt drugs vanuit sociale appartementen en zet jongeren in op straat

© ss

De Antwerpse lokale recherche heeft deze week een flinke tik uitgedeeld aan het Antwerpse drugsmilieu. In het kader van een grootschalig drugsonderzoek werden in totaal 21 mensen gearresteerd. Ze worden verdacht van handel in mari­huana en hasj. Er werd ook 100.000 euro cash aangetroffen bij huiszoekingen.

vdaa, dvd

Uit het gerechtelijk onderzoek dat aan de gecoördineerde actie vooraf ging, bleek dat een criminele vanuit enkele sociale huurappartementen op Linkeroever verdovende middelen aan de man bracht, hoofdzakelijk marihuana en hasj. De organisatie verkocht de drugs via een netwerk van drugkoeriers. Er werden zowel kleine als grote gebruikershoeveelheden verkocht.

“De kleinere gebruikershoeveelheden werden door de organisatie dagelijks vanaf 17.30 uur aan de man gebracht”, zo bevestigt het parket het bericht uit Gazet van Antwerpen. “Hierbij werden jongeren uit de buurt ingezet die een oogje in het zeil hielden, zodat de andere bendeleden werden gewaarschuwd bij eventuele politiecontroles. De verdachten deinsden er in deze zone ook niet voor terug om concurrenten te intimideren en zo nodig grof geweld te gebruiken.”

De grotere hoeveelheden werden meestal rechtstreeks door de organisatie tot bij de klant gebracht. De bende voorzag 150 klanten per dag van drugs.

100.000 euro cash in beslag genomen

De verdachten werden woensdag opgepakt nadat er op 19 plaatsen tegelijkertijd huiszoekingen hadden plaatsgevonden. Zes drughonden werden ingeschakeld. 18 mannen konden meteen worden ingerekend, een andere werd op straat geklist door de gespecialiseerde eenheden van de federale politie. Later op de dag werden nog twee ontbrekende verdachten ingerekend.

De verdachten werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Dit waren de resultaten van de huiszoeking op 29 november:

  • 21 verdachten aangetroffen en gearresteerd
  • 2 verdachten nog op te sporen
  • inbeslagname van onder meer 100.000 euro cash
  • ongeveer 7 kg hasj
  • 4,5 kg marihuana
  • 6 voertuigen en 1 jetski
  • een groot aantal gsm’s
  • 1 alarmpistool
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen