EPA
Volledig scherm
© EPA

N-VA woedend na keuze voor Didier Reynders (MR) als kandidaat-eurocommissaris

De Franstalige liberaal Didier Reynders (MR) wordt voorgedragen als de Belgische kandidaat voor de post van Europees commissaris. N-VA noemt de voordracht “onaanvaardbaar”. “Deze federale regering, die geen enkele democratische legitimiteit heeft, begint steeds meer te lijken op een uitzendkantoor voor ministers in lopende zaken. Bovendien gaat na het voorzitterschap van de Raad van Europa voor Michel, opnieuw een topfunctie naar een Franstalige”, zegt N-VA’er Peter De Roover. Ook Groen is kritisch. Reynders zelf zegt “verheugd te zijn over de voordracht”.

178 reacties

  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    In elk geval kan geen enkele N-VA-politicus ook maar in de verste verten tippen aan Didier Reynders. Daar zijn ze te incompetent voor. Bovendien interesseert Europa N-VA niet … behalve als het erop aankomt om postjes te pakken … De hypocrieten !
  • Android Roots

    5 jaar geleden
    lesje 2 voor nva , als er een recht van spitsen bestaat op zogezegde nog wel basis van meerderheid in de stijl puigdemont , dan hebben de franstalige gemeenten a la linkebeek op vlaamse grond ook het recht zich af te splitsen van vlaamse staat moest die bestaan in jullie wonderland
  • Garrit Hinderyckx

    5 jaar geleden
    veel geblaat van een partij die tegen Europa en samenwerking is, uitgezonderd als het om postjes gaat !!
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    een goede keuze wellicht de beste een capabel man ,man en al dat gezever voor een postje stel je voor dat het nog eens over iets serieus ging, erg he .
  • Willy Vancoillie

    5 jaar geleden
    Al deze mensen die hier hun commentaar geven zouden beter in een regering stappen Wat zouden zij een plezier hebben met van alles te zeveren zonder van iets op de hoogte te zijn .Stel jullie kandidaat !!!!