© AP

‘Clown van Aleppo’ komt om tijdens luchtaanval

Maatschappelijk werker Anas al-Basha (24) was de steun en toeverlaat van vele kinderen in Oost-Aleppo. Als clown hielp hij door de oorlog getraumatiseerde kinderen weer lachen. Deze week kwam hij echter om tijdens een luchtaanval.

evg

De Syriër Anas al-Basha zette zich samen met andere medewerkers van het hulpcentrum Space for Hope in voor kinderen die één of beide ouders verloren in de burgeroorlog. Met zijn sketches als clown probeerde hij de kinderen te entertainen in een zo veilig mogelijke omgeving. Zijn dood was vanzelfsprekend een enorme klap voor hen.

© AP

Buiten spelen is door de permanente dreiging van bombardementen geen optie. In de ondergrondse speelplek kunnen de kinderen lezen, knutselen en op het internet gaan. Een jongetje getuigde eerder deze week al over het centrum in The Arab Weekly. “We hebben alles hier en er zijn geen bommen of vliegtuigen.”

© AP

De situatie in Oost-Aleppo is momenteel bijzonder schrijnend. De VN-Veiligheidsraad trok donderdag ook al aan de alarmbel. ”Beide partijen moeten de burgers beschermen voordat de stad verandert in een groot kerkhof”, zei VN-hulpcoördinator Stephen O’Brien gisteravond tijdens een zitting in New York.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER