© BELGA

Overpeltenaar zoekt huurster nadat hij vorige probeerde te verkrachten

Een 50-jarige Overpeltenaar is donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbankbank veroordeeld tot 15 maanden cel nadat hij vorig jaar zijn huurster probeerde te verkrachten.

GeHo

De vijftiger zocht toen iemand om de kosten voor zijn huis te delen en plaatste een zoekertje op Kapaza.be. De man was redelijk kieskeurig, want enkel vrouwen kwamen in aanmerking en bij voorkeur jonge dames. “Hij was in feite op zoek naar een sekspartner,” sprak de procureur.

Zijn zoekertje bleef niet zonder gevolg, want een 23-jarig slachtoffer trok vorig jaar december tot zijn grote vreugde bij hem in. Lang duurde de pret niet, want quasi onmiddellijk kreeg de man last van opspelend libido. “Hij stuurde een van de eerste avonden het bezoek van de jonge vrouw weg en probeerde haar aan te raken in de zetel,” aldus het openbaar ministerie.

Toen de vrouw niet op zijn avances in ging, werd de dader agressief. Hij achtervolgde het slachtoffer, krabde haar en probeerde haar te wurgen. De kleren van het jonge meisje eraan geloven en hij probeerde haar te verkrachten. Ze wist alsnog via de garage te ontkomen en hulp te zoeken bij de buren.

Nieuwe advertentie

De betichte stuurde zijn kat naar het proces. Vermoedelijk had hij het te druk met een nieuwe huurster te zoeken. Op dezelfde dag dat de zaak voorkwam in de rechtbank plaatste hij een advertentie waarin de man op zoek ging naar een nieuwe huurster. Inmiddels is deze van het internet verdwenen.

De dader is in 1995 al veroordeeld voor aanranding. Het parket vroeg daarop de onmiddellijke aanhouding van de recidivist. De strafrechter ging er niet op in omdat de Overpeltenaar over een vast adres beschikt. Wel is hij ook voor vijf jaar uit de rechten ontzet en moet 1.250 euro aan zijn slachtoffer betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer