Elektrische Komatsu eDumper
Volledig scherm
Elektrische Komatsu eDumper © Komatsu

Waarom het grootste elektrische voertuig ter wereld niet opgeladen hoeft te worden

Dit is de ‘eDumper’: het grootste elektrische voertuig ter wereld. De machine weegt van zichzelf al 45.000 kilo en dan moet hij nog volgestort worden met rotsen. In theorie hoeft de enorme kiepwagen nooit opgeladen te worden.

33 reacties

  • Kurt Bourdeaux

    5 jaar geleden
    Niet vergeten dat de lading ook uitgekapt moet worden. Die omhoog duwen kost ook energie + je hebt altijd verliezen. ;-) Daarom is het theorie.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Ook petroleum is verre van milieuvriendelijk. In Afrika wordt nu het grootste natuurreservaat voor 45 miljoen km2 opgeofferd voor petroleumontginning. En dan hebben we het nog niet over de vele milieucatastrofes bij het transport, en de vervuiling bij raffinage en verbranding in de motor.
  • Danny Bollaert

    5 jaar geleden
    Batterijen zijn vere van milieu vriendelijk. Terwijl wij hier vrolijk rondrijden met elektrische auto's fietsen enz..... Moeten ze in het Amazone gebied en Afrika bossen en moerassen vernietigen om aan de grondstoffen te geraken.
  • Pieter Werlo

    5 jaar geleden
    Die stenen naar beneden gooien is inderdaad simpeler maar ook moeilijker controleerbaar. De truck is wellicht zo "klein" omdat hij bestaande wegen moet gebruiken. Hier is geen sprake van "gratis" energie het is gewoon een meevaller dat die stenen naar beneden moeten. Slim gevonden. Dat verhaaltje over Tesla is gewoon bullshit.
  • patrick feyen

    5 jaar geleden
    Het merendeel van de huidige batterijen wordt geproduceerd in een land waar mensen worden uitgebuit, de meeste grondstoffen voor deze batterijen worden gepikt in landen waar mensen worden uitgebuit en dit alles gebeurt dan nog eens op een zeer milieuonvriendelijk manier. Denk hierover maar eens na.