Dieven gooien met betonblokken vitrine Switch in

Dieven hebben maandag in alle vroegte geprobeerd een ramkraak te plegen op de Switch-winkel in Aartselaar. Ze gooiden met betonblokken vanop een werf een ruit in. Er werd buit gemaakt en de verdachten sloegen op de vlucht, maar de politie kon na een korte achtervolging 2 mannen arresteren. Het gaat om twee Roemenen van 30 en 32 jaar.

tdk, jtp

De ramkraak gebeurde rond 5 uur maandagmorgen. Enkele verdachten gooiden een ruit in met betonblokken van een nabij gelegen werf. Door de inbraak is het alarm in werking getreden en vluchtten de daders weg, met buit.

“Een getuige zag het gebeuren en belde de politie”, verduidelijkt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. “Na een korte achtervolging reden de verdachten zich vast in een doodlopende straat in Aartselaar. De inzittenden sprongen uit de auto en probeerden te voet te vluchten. De politie loste één waarschuwingsschot, waarna PZ Hekla twee mannen kon oppakken. De anderen konden ontkomen en worden opgespoord.”

De twee opgepakte mannen zijn twee Roemenen van 30 en 32 jaar. Het parket heeft het labo ter plaatse gestuurd voor een sporenonderzoek.

Het is niet de eerste keer dat ramkrakers toeslaan bij Switch in Aartselaar. Eind 2017 kreeg de winkel drie keer ongewenst bezoek over de vloer. De Switch-vestiging is de grootste van het land.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER