thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

IN KAART. Ondanks stijging aantal huisartsen toch 227 ‘huisartsarme’ gemeenten in Vlaanderen

Vlaanderen telt voor de periode van juni 2019 tot eind 2020 in totaal 227 'huisartsarme' gemeenten (Antwerpen en Gent niet meegeteld). Dit zijn gemeenten met minder dan 90 actieve huisartsen per 100.000 inwoners, of minder dan 125 in dunbevolktere gemeenten. Vorig jaar stabiliseerde dat aantal nog op 195 gemeenten, blijkt uit de jaarlijkse berekening van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

4 reacties

  • Daisy Vanreet

    5 jaar geleden
    Met dank aan de numerus clausus en de artsen zijn ook minder plichtbewust dan 30 jaar geleden. Maar als de vraag te groot is, is het normaal dat ze af en toe gaan "brossen".
  • Carolus Vif

    5 jaar geleden
    schuld van onze vooruitziende politiekers met hun numerus clausus , je ziet wat ervan komt met tandartsen juist hetzelfde verhuis en je hebt een probleem om nog ergens bij een arts terecht te kunnen tenzij je natuurlijk nieuwkomer bent dan zorgen de ngos en hun advocaten wel dat je overal binnenkomt zelfs al ben je al 10 keer uitgewezen
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dus elke huisarts moet 1111 mensen behandelen om aan het gemiddelde van 90 artsen per 100.000 inwoners te komen? Niet moeilijk dat er zo weinig zijn, dat is onmenselijk.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als men alleen nog online een afspraak kan maken en vervolgens nog een week moet wachten dan is er wel degelijk een tekort aan huisartsen in veel gemeenten.