belga/Baert
Volledig scherm
© belga/Baert

Geraakt cold case na 37 jaar in stroomversnelling? Speurders graven in Brussel naar lichaam in 1982 verdwenen geldkoerier

In Brussel worden deze week graafwerken uitgevoerd in de buurt van de Buda-brug. Speurders gaan er op zoek naar het lichaam van Francis Zwarts, een jonge veiligheidsagent die in 1982 spoorloos verdween na een roofoverval op de luchthaven van Zaventem. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws. Ex-rijkswachter Madani Bouhouche, wiens naam vaak opduikt in verband met het dossier van de Bende van Nijvel, werd in 1995 voor de moord veroordeeld, maar Zwarts lichaam werd nooit teruggevonden.

15 reacties

  • dieter cuypers

    5 jaar geleden
    stroomversnelling??? 10 jaar geleden las ik het boek van bejer,er staat meer waarheid in dat boek betreffende de bende van nijvel dan tot op heden is toegegeven door het parket zelve...ook de moord op de geldkoerier werd daarin beschreven... waarom wordt dan nu pas gereageerd?typisch belgisch weer...
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Het is maar droevig gesteld met de regeling voor spijtoptanten in België. Je kunt hier namelijk geen overeenkomst sluiten met het het openbaar ministerie waarbij je in ruil voor je medewerking GEGARANDEERD vrijgesteld wordt van vervolging of een minimale straf krijgt. Integendeel; medewerking aan het onderzoek leidt hier meestal tot een zwaardere straf. Want dan hebben ze je bekentenis en dat is dus een bewijs dat ze tegen je gaan gebruiken.
  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    37 jaar geleden verdwenen, ben ik de enige die denkt dat dat met de noorderzon is. Het is niet de eerste keer dat insiders medeplichtig zijn aan een overval of roof.
  • Erwin VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Daar gaan we weer.
  • Sonja Florkin

    5 jaar geleden
    Voor de moeder van zwarts was dat toenertijd verschrikkelijk hopelijk komt er nu een einde aan dit verhaal