maandag 26 augustus 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

VISTA

KRC Genk heeft plaatje rond, Mazzu kan aan de bak

Neen, Felice Mazzu zag er vrijdagavond na de 1-0 zege tegen Anderlecht niet uit alsof hij het groot lot gewonnen had. Natuurlijk was hij tevreden, maar de ingetogenheid waarmee de Genk-coach zijn eerste overwinning in een topper vierde, zei veel. Mazzu beseft dat er nog geen reden tot feesten is. Racing speelde degelijk en klampt weer aan bij de top, winst tegen paars-wit smaakt bovendien altijd zoet, maar dat is het voorlopig dan ook.

Op deze manier mag Anderlecht voetballen tot er mensen op Mars wonen en zal het nog niet gescoord hebben

Mazzu bleef ook bescheiden omdat er de volgende weken niet alleen van de spelers, maar ook van de coach steeds meer verwacht wordt. Het klopt dat een aantal sterkhouders is vertrokken, niet van de minsten. Ruslan Malinovskyi was in de terugronde van vorig seizoen de beste voetballer in de Belgische competitie. Leandro Trossard kon vanuit het niets een assist leveren of doelpunt maken. Maar anderzijds heeft Felice Mazzu niet te klagen over de vervangers die Dimitri de Condé en zijn team aanreikten. Nu ook Hrosovskyi en Onuachu aan boord zijn, is er geen reden meer voor excuses. Zeker niet als ook Samatta en Berge in Genk blijven. Mazzu kan aan de bak, heeft wisselmogelijkheden te over en zal de juiste knopen moeten doorhakken. Vorige vrijdag maakte hij alvast de juiste keuzes. De Norre kreeg de voorkeur op Maehle en kweet zich van zijn taak tegen een sterke Chadli. Maehle zal op een dag zeker weer in de ploeg komen, aan Mazzu om het juiste tijdstip te zoeken. Dat geldt ook voor de inbreng van Hagi en Nygren. Twee toptalenten die deze zomer door grote Europese clubs gegeerd waren, startten tegen Anderlecht op de bank en kwamen daar niet eens af. Ook daar kon niks tegenin gebracht worden. Het is logisch dat Mazzu teruggrijpt naar een bekend recept, om gaandeweg eigen smaken toe te voegen. De KRC-coach praatte daar al over met Hagi en Nygren. Maar het is ook de taak van een toptrainer om zijn spelers beter te maken. Denk aan wat Clement met Heynen deed, toen Pozuelo voor Canadese dollars koos. Dat moet Mazzu ook kunnen met Hagi en andere Nygrens.

Door de zege tegen Anderlecht heeft KRC Genk zijn gemiste start alvast een beetje goedgemaakt. Nu moeten Felice Mazzu en spelers de volgende maanden bevestigen. Die tijd verdienen ze. Anderlecht heeft die allang niet meer. Simon Davies orakelde daags voor de topper tegen KRC Genk nog dat paars-wit de beste ploeg van het land is. De Welshman liegt. Anderlecht deed het aardig in de Luminus Arena, maar op deze manier mogen de Brusselaars voetballen tot er mensen op Mars wonen en zullen ze nog niet gescoord hebben. De harde waarheid, jammer maar helaas. Want Kompany’s visie op het spelletje verdient alle lof.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws