Direct naar artikelinhoud
Misdaad

Na 37 jaar doorbraak in cold case? Speurders graven in Brussel naar lichaam in 1982 verdwenen geldkoerier

De verdwenen geldkoerier Francis Zwarts.Beeld BELGA

Er is een nieuwe piste geopend naar de in 1982 verdwenen geldkoerier Francis Zwarts. In Brussel, aan de Van Praetbrug, gaan speurders in de komende dagen op zoek naar het lichaam van Zwarts. Dat meldt RTBF en wordt door het Brussels parket bevestigd.

en

Francis Zwarts verdween in 1982 toen hij als koerier overvallen werd aan de luchthaven van Zaventem. Zijn wagen werd daags nadien leeg teruggevonden, maar hijzelf bleef spoorloos.

Volgens de speurders zou Zwarts neergeschoten zijn en werd zijn lichaam ergens gedumpt. Wie verantwoordelijk is voor de verdwijning van Zwarts blijft een raadsel, maar Madani Bouhouche is een naam die vaak genoemd wordt. Deze ex-rijkswachter, die in 2005 overleed, werd in 1995 door het hof van assisen veroordeeld tot 20 jaar cel voor diefstal met moord. Zijn kompaan en ook ex-rijkswachter, Robert Beijer, werd vrijgesproken voor de moord. 

Volgens RTBF zou het die Beijer zijn die aangestuurd heeft op de opgravingen rond de Van Praetbrug in Neder-Over-Heembeek. Beijer zelf woont nu in Thailand.