Felix Kjellberg, ofwel PewDiePie.
Volledig scherm
Felix Kjellberg, ofwel PewDiePie. © YouTube

Ondanks antisemitische en racistische uitspraken: PewDiePie haalt 100 miljoen abonnees

ShowbizzHij heeft er lang op moeten wachten, maar PewDiePie heeft zopas de kaap van 100 miljoen abonnees op YouTube overschreden. Felix Kjellberg (29), zoals de Zweedse kerel achter het kanaal echt heet, is daarmee de eerste persoon die die historische mijlpaal op zijn eentje haalt. Hij mag zich dus gerust de koning van YouTube noemen, ook al is het lang geen onbesproken figuur. Met een verleden vol bedenkelijke uitspraken vinden velen hem allerminst een goed voorbeeld voor zijn jonge volgers.

6 reacties

  • Quito Vanroose

    5 jaar geleden
    Pewdiepie is totaal niet antisemistisch of rasistisch! Oke soms heeft hij verkeerde uitspraken gedaan. Maar het laatste jaar scheld hij niet al niet meet en stop met de stomme kleine slechte foutjes te viseren leer hem eerst eens echt kennen voor je zo een titel gebruikt!
  • Jefferson Wieland

    5 jaar geleden
    En trouwens, heel het gedoe met T-series was gewoon een enorme meme!
  • Ferenc Kaper

    5 jaar geleden
    Natuurlijk heeft Pewdiepie dingen fout gedaan, maar er is zo veel positiefs over deze man te schrijven, hij heeft bvb al enorm veel geld aan goede doelen gegeven. En ook al stop je alleenmaar een uurtje ofzo in zijn video's kijken, snap je zelf ook wel dat het gewoon een super persoon is die ehct de king van YouTube genoemd mag worden. En dat met die miljoenen euro's per jaar is ook niet echt waar, zoals hij zelf zegt eisen bedrijven het geld van zijn videos. Volgende keer beter uitzoeken...
  • Dieter Detrem

    5 jaar geleden
    PewDiePie heeft inderdaad fouten gemaakt, maar is na vele jaren, een baken van licht tussen alle wannabes op YouTube. Zijn video's van de afgelopen jaren bevatten een hoop zelfspot en idiote YouTubers, pseudowetenschappelijke theorieën en oppervlakkige, discriminerende meningen worden met messcherpe en doordachte analyses met de grond gelijk gemaakt. In alle eerlijkheid, we mogen blij zijn dat hij de grootste is, het had veel erger gekund.
  • Dimitri Bruyneel

    5 jaar geleden
    Pewdiepie is van het jaar 89 dus moet hij 30 jaar zijn en geen 26. Artikel haalt dingen terug uit context. Spijtig genoeg worden weer de erge dingen aangehaald. Word er weer gepraat over hoeveel ‘miljoenen’ hij per jaar verdient, zogezegd door controversiële content. Er word blijkbaar nooit gesproken over al miljoenen dat hij al opgehaald heeft voor diverse goede doelen.