De grens tussen Israël en Libanon
Volledig scherm
De grens tussen Israël en Libanon © AFP

Libanese president: “Drones op Beiroet zijn oorlogsverklaring van Israël”

BuitenlandDe twee drones die zondagmorgen neerkwamen in buitenwijken van de Libanese hoofdstad Beiroet, zijn een agressie van Israël en niet meer of minder dan een oorlogsverklaring. Dat zegt de Libanese president Michel Aoun. Volgens de pro-Iraanse Libanese militie Hezbollah bevatte een van de drones een explosief van meer dan vijf kilogram. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de leider van Hezbollah inmiddels aangemaand tot kalmte. 

4 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    De ongebreidelde expansiedrang der Zionistische entiteit kan blijven doorgaan vermits de USA, Israel's, makke, gedweëe butlers, met hun Veto-recht bij de UNO elke resolutie tegen Israel kunnen blijven kelderen, telkens weer...
  • Oisin Macdara

    5 jaar geleden
    Israel wil grondgebied uitbreiden en de litani rivier in handen krijgen.
  • Jurgen Van der Vekens

    5 jaar geleden
    Jef Heffens, Israel heeft zich daar niet te moeien net zo min als andere landen. Israel mag enkel zijn 'eigen' grenzen' bewaken en verdedigen, tis al erg genoeg dat die zionistische regering al decenia lang onwettig het palestina inpalmen met geweld!
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Libanon moet zorgen dat hij terroristen op zijn grondgebied onder controle heeft of zelf uitschakelt indien nodig dan moet Israël het niet doen.