President Donald Trump tijdens een persconferentie op de G7-top.
Volledig scherm
President Donald Trump tijdens een persconferentie op de G7-top. © AFP

Trump wil geen geld verliezen aan windmolens: “Ze werken niet zo goed”

President Donald Trump is trots op de enorme rijkdom die de Verenigde Staten bezitten en wil die niet verliezen aan windmolens. "Ik ga de economie van de VS niet in gevaar brengen door geld te verspillen aan dromen en windmolens", zei Trump op de G7-top in het Franse Biarritz.

38 reacties

  • Jens Peeters

    5 jaar geleden
    kernenergie is nog altijd de milieuvriendelijkste oplossing. Geen co2, amper afval en constante stroomtoevoer.
  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Over laatst had Engeland zijn zoveelste Blackout, te danken aan de windmolens. Alle landen die de overstap hebben gemaakt zullen deze consequentie erbij moeten nemen. En over 20 jaar komen we te weten hoe slecht die zonnepanelen wel niet zijn vanwege de moelijk verwerkbare en vooral peperdure grondstoffen. 1 keer raden wie het prijskaartje gaat krijgen. Hierna kunnen ze ons weer de volgende dure trend aansmeren.
  • Berthie Gijsen

    5 jaar geleden
    Windmolens en zonnepanelen kosten meer dan ze ooit opbrengen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    kolen zal voor hem VEEL beter zijn.
  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Dat heb je sinds extreem-rechtse trollen het publieke debat proberen te monopoliseren door hard en veel te roepen: cafépraat wordt de norm, wetenschap de onzin. Manipulatie van de bovenste plank, in dienst van grote lobbygroepen. De olie-lobby is al decennia de sterkste van allemaal en heeft trump volledig in z'n zak.