Adut Akech (links)
Volledig scherm
Adut Akech (links) © AFP

Topmodel (19) woest op tijdschrift na blunder met foto van ander zwart model: “Dit gebeurt nooit met blanke modellen”

Een Australisch glamourtijdschrift gaat diep door het stof na een pijnlijke blunder in een interview met een bekend topmodel. Het gezaghebbende Who Magazine publiceerde deze week een verhaal over de 19-jarige Adut Akech, maar plaatste daar per ongeluk de foto van een andere zwarte vrouw bij. Het meisje van Zuid-Soedanese afkomst is woest en haalt hard uit naar het blad. “Ik voel mij niet gerespecteerd.”

17 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    En daar gaan ze weer.
  • Urbain Schuermans

    5 jaar geleden
    maw men zal steeds huidkleur aanwenden om tegen te spruttelen wat is dan racisme?
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Wat een racistische uitspraak. Fouten maken is menselijk. Pijnlijk maar menselijk. Benoemt zij alle journalisten correct?
  • Pieter Kennis

    5 jaar geleden
    Overreactie omdat ze zich er bewust van wordt dat haar carrière gewoon het gevolg is van positieve discriminatie en niet haar kwaliteiten als model.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Dus omdat zij anders gekleurd is, is dit voorval omwille van racistisch motief? Kan je dit niet met het magazine bespreken in discretie om met een diplomatisch antwoord af te komen? Men klaagt steen en been over polarisatie maar het wordt tijd dat alle partijen eens beseffen dat dit evenzeer bijdraagt tot polarisatie. Dit werkt bijna even nefast voor een harmonieuze samenleving, als racisten zelf.