Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault steeg eerder naar meer dan 100 miljard dollar.
Volledig scherm
Het vermogen van de Franse zakenman Bernard Arnault steeg eerder naar meer dan 100 miljard dollar. © EPA

Louis Vuitton-baas: “Wij schenken 10 miljoen om branden in Amazonegebied te helpen bestrijden”

Het luxegoederenconcern LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) van Bernard Arnault schenkt 10 miljoen euro voor de strijd tegen de bosbranden in het Amazonegebied. "LVMH heeft beslist zich aan te sluiten bij het initiatief van de G7", zo lieten voorzitter Arnault en lid van de raad van bestuur Yann Arthus-Bertrand weten.

21 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    En ze trekken 10 miljoen terug van de belastingen wegens een gift aan een goed doel. Zo kan iedereen solidair zijn.
  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    Zij schenken NIETS, het is de belastingbetaler die de rekening van deze schenking betaalt, niet het bedrijf aangezien dit van hun winst wordt afgetrokken en zodoende de staat belastingen misloopt. Het zou deze bedrijven en rijken schoon staan ook hun belastingen te betalen zoals de gewone werkman!!. Een gewone werkmens geeft al meer dan 50 procent van zijn loon af en betaalt dan ook nog eens 21 procent BTW, dus 70 procent belastingen zou een schoon tarief zijn voor de rijken!
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Ten eerste, de branden zijn veel minder groots dan ons wordt voorgelogen. Kijk maar op NASA website. Beelden dateren van 2009 en zijn niet hedendaags. Men wil geld uit onze zakken kloppen en alle middelen zijn hiervoor goed. Ten tweede, een eeuwenoud bos vervang je niet zomaar eventjes, ook niet met opnieuw beplanten. Zo'n brand bied de biodiversiteit enkel voordelen. Nieuwe soorten zullen ontstaan, andere verdwijnen, normaalste zaak sinds het begin v/d aarde. Dus laat u niks wijsmaken mensen!
  • Yaron Vermote

    5 jaar geleden
    Ha ha ha, net als bij notre dame waarschijnlijk
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dat is een heel mooi gebaar van hem en zo zouden er meer moeten zijn, uiteindelijk, toch nog voor een periode moeten ook rijke mensen deze planeet delen en kunnen ademen. En de echter veroorzakers, achter slot en grendel en al hun bezittingen verbeurt verklaren