.
Volledig scherm
. © VTM Nieuws

12% meer oproepen van autopech door lege AdBlue-tank

Reisbijstandsorganisatie VAB kreeg dit jaar al 12 procent meer oproepen dan vorig jaar voor auto’s met motorpech omdat ze de AdBlue niet hadden bijgevuld. AdBlue maakt de uitlaatgassen van dieselmotoren schoner, maar je moet de tank wel tijdig bijvullen.

17 reacties

  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Het is een bijtende en corrosieve vloeistof die irriterend kan zijn maar wel goed voor het milieu?
  • Donny Bouton

    5 jaar geleden
    @peter vlemincks: het wordt tijd dat jij eens met een nieuwe vrachtwagen aan de slag gaat, geen ad-blue en je komt op een afstraffing van 20km/h , water bijvullen... Oude euro5 wel, nu= nox uitstootwaarden te hoog, terug afgestraft naar vermogenverlies, daarna tot 20km/h ... Mochten de personenwagens zelfde controle hebben als trucks, zou men geen dieselschandaal gekend hebben.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Joeri, het probleem bestaat er hoofdzakelijk in dat het rode lampje begint te branden en de mensen schieten direct in paniek naar de garage. Eerst eens de handleiding van de wagen lezen en het euvel opzoeken is er niet meer bij. De meesten weten zelfs niet meer hoe de motorkap opengaat! En de tankklep! Nog gezien, uitstappen en de wagen vastmaken en dan hun tankklep niet openkrijgen. Grote paniek!!!
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Wat voor zever is dat, je AdBlue late bijvullen door een technicus? Moeten alle vrachtwagenbestuurders dat dan ook doen? Ik heb dit jarenlang gedaan en weet van geen enkel ongeluk! En wat dat corrosief betreft, was je handen!!! OH ja, drinken mag ook niet en in het juiste reservoir tanken.
  • Hedwig Moerman

    5 jaar geleden
    Bij mercedes prijs per liter en een servicekost van 12,5€ gewoon om ye vullen... Zegge het verder.