© Photo News

Seth De Witte (ex-KVM) komt Lokerse gelederen versterken

De transferhonger bij Sporting Lokeren is nog niet gestild. Zo tekent Seth De Witte (31) een contract voor een seizoen op Daknam, dat bij promotie naar 1A automatisch met een jaar verlengd wordt.

whb, thst

De 31-jarige middenvelder speelde vorig seizoen negentien matchen bij KV Mechelen, waarmee hij de promotie naar 1A afdwong en de Beker van België won. De Witte moet ervaring en leiderschap toevoegen op het Lokerse middenveld, zeker nu aanvoerder Killian Overmeire voor onbepaalde duur geblesseerd is. Lokeren hengelde ‘Mister Malinwa’ transfervrij binnen nadat zijn aflopende contract bij Mechelen na negen seizoenen niet werd verlengd.

“Ik heb een tijdje nodig gehad om dat een plaats te geven. Daarom wilde ik ook geen overhaaste beslissingen maken. Ik had tijd voor mezelf nodig”, legt De Witte uit. “Maar intussen begon ik het voetbal en het trainen wel héél hard te missen. Toen de gesprekken met Lokeren op gang kwamen is alles vrij snel gegaan. Ik ben heel content dat ik terug kan gaan voetballen. Ik kan niet wachten om er terug in te vliegen en alles te geven op het veld.

Na 239 officiële wedstrijden bij KV trekt ‘Mister Malinwa’ nu dus het shirt van Lokeren aan. De Witte moet op Daknam ervaring en leiderschap toevoegen op het Lokerse middenveld, zeker nu aanvoerder Killian Overmeire voor onbepaalde duur geblesseerd is. “Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en alles klopt. Mijn eerste doel is zo snel mogelijk honderd procent fit te worden om het team iets te kunnen bijbrengen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen