Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Geert De Rycke

Dit verandert er op 1 september: opslag voor half miljoen Vlamingen en controle op roken in de auto

Nieuwe maand, nieuwe maatregelen. Dat is voor september niet anders. Vooral qua onderwijs worden er voor het nieuwe schooljaar heel wat nieuwigheden geïntroduceerd waaronder nieuwe eindtermen, en regels omtrent schooltoelagen en -inschrijvingen. Daarnaast geldt er een nieuw jeugddelinquentierecht, wordt de zorgsector aangepakt en zal er gecontroleerd worden op het rookverbod in de wagen. Wat er nog verandert op 1 september leest u hier.

107 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Roken in de auto, geen probleem heb in mijn leven nooit gerookt!
  • Ronny Wauters

    5 jaar geleden
    Straks gaan ze ons controleren hoeveel we naar het toilet gaan! In onze eigen omgeving doen we wat we zelf willen! Dit is de reinste inperking van onze vrijheden maar aan vreemdelingen wordt alles toegestaan! Onze regeringen gaan ons steeds meer beperken in onze vrijheden waar onze ouders hebben voor gestreden!!!!
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Mijn vader heeft altijd gerookt in onze nabijheid, ik ben nu 61 jaar en ben er nog, dus zo erg is het niet he.
  • Anneke Braem

    5 jaar geleden
    Als niet en nooit rokende persoon vind ik deze regeling echt buitensporig, als iedereen zijn gezond verstand gebruikt hoeft het niet, en ik heb altijd als kind in een auto gezeten waar in gerookt werd door mijn vader, ik heb er niks van overgehouden.... A ja dat ik juist zelf nooit heb gerookt stinkt is duur niks dan nadelen
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    En arbeiders, krijgen die geen opslag?