© BELGA

Waasland-Beveren denkt aan stadionuitbreiding

Waasland-Beveren heeft in het voetbaljaar 2015-2016 “vroeger dan gepland” een geconsolideerde winst van 1 miljoen euro geboekt, dat schrijven de Waaslanders donderdag op hun website. “Maar ons werk is nog niet af. Op sportief en infrastructureel vlak, liggen nog een pak uitdagingen”, liet financieel directeur Olivier Swolfs optekenen.

“De raad van bestuur werd 2,5 jaar geleden gewijzigd na vaststelling van desastreuze cijfers. De club verkeerde in zwaar weer, want er was een operationeel jaarverlies van 2,52 miljoen euro. Sympathisanten van de club wisten dat het nieuwe bestuur drie jaar vroeg om het herstelplan te realiseren. Nu blijkt dat het financieel beleid dat gevoerd werd ervoor gezorgd heeft dat de club sneller dan gepland een geconsolideerde winst van 1.035.702 euro heeft geboekt”, licht Swolfs toe. “Enerzijds saneren en langs de andere kant bouwen aan een nieuwe strategie voor deze club was geen sinecure. Nu er operationeel winst wordt gemaakt, gaan we de ingeslagen financiële weg verder bewandelen. Onze club gaat zijn eigen vermogen nog versterken, zodat de verliezen uit het verleden volledig weggewerkt kunnen worden.”

“Naast broodnodige saneringen investeerde Waasland-Beveren tegelijkertijd in spelerswaarde. Je kunt geen sportieve stappen zetten als je geen transfers realiseert. Vandaag telt W-B slechts twee huurspelers van zijn dertig spelers met contract. Dit is toch een kentering met het verleden toen men ons verweet een huurlingenleger te zijn”, schrijft Swolfs, die een mooie toekomst ziet voor de “Leeuwen”. “Nu we financieel gezond zijn, is de tijd rijp om een meerjarenplan te maken. Minstens tien clubs in 1A of in 1B hebben in de jongste drie jaar een forse investeringsinjectie gekregen. De werkingsmiddelen gaan pijlsnel omhoog en de stadions worden gemoderniseerd. De bouwkoorts gaat ook bij ons toeslaan. De raad van bestuur wil een rendabele familiale voetbalclub runnen die sportief kan meedraaien in de middenmoot van de Jupiler Pro League. We hebben forse financiële stappen gezet, maar op sportief en infrastructureel vlak zijn er nog een pak uitdagingen. Op dat vlak moeten we een tandje bijsteken, ons werk is dus niet af”, besloot een vastberaden Swolfs.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer