© Photo News

McGregor heeft bokslicentie (maar kans op duel met Mayweather blijft klein)

MMA-kampioen Conor McGregor heeft donderdag een bokslicentie gekregen in Californië. De 28-jarige Ierse kooivechter kan hierdoor officiële kampen uitvechten in de Amerikaanse staat. Toch lijkt een duel met de gestopte bokslegende Floyd Mayweather, iets waar McGregor de laatste maanden meermaals op inspeelde, nog verre toekomst.

McGregor wil al langer een duel uitvechten met Mayweather. Maar de 39-jarige bokser, die tijdens zijn actieve profcarrière ongeslagen bleef, weigert de handschoen op te nemen.

Dat McGregor een bokslicentie verkregen heeft verandert de zaken niet. “Er zal geen gevecht komen met Mayweather”, spreekt Leonard Ellerbe, CEO van de vennootschap Mayweather Productions, duidelijke taal. “Dat hele gedoe is gewoon een spelletje van McGregor om meer fans te krijgen. Zijn bazen van de UFC (Ultimate Fighting Championship, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts) zullen hem bovendien nooit de toelating geven om met Mayweather in de ring te stappen, omdat ze maar al te goed beseffen dat McGregor een pak slaag zal krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer