Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Kurkuma: wondermiddel tegen borstkanker of net niet?

Supplementen op basis van ­kurkuma bevatten de stof curcumine. Er wordt onder meer beweerd dat deze supplementen het risico op het terugkeren van kanker verminderen bij vrouwen die borstkanker overleefden. Toch raden oncologen het niet aan om kurkumasupplementen te nemen. “Het gaat hier vaak over studies die uitgevoerd zijn op celculturen of in dierexperimenten. Ze zijn nooit onderzocht bij kankerpatiënten”, aldus het team oncologie van het UZ Leuven. 

4 reacties

  • Rachel Cousse

    5 jaar geleden
    Denk er ook zo over, de vreselijke ziekte kanker, die enorm vele mensen en gezinnen treft, is één van de grootste bronnen van inkomsten, stel dat daar een (goedkope) remedie voor bestaat dan verliest de medische wereld miljarden,,,,per jaar. Sinds mijn kindertijd wordt er geld opgehaald voor kanker, maar na al die jaren, in deze moderne tijd, nog steeds niets definitiefs gevonden ???? Ik heb hier zeer dikke twijfels over.
  • Remi Verbeke

    5 jaar geleden
    Welke dikke vette zever, wat worden ze toch bang van de natuur, dit heeft niets met de bekommering en bescherming van hun medemens te maken maar met het beschermen van hun bankrekening
  • Patrick De Maeyer

    5 jaar geleden
    Kurkuma werkt in elk geval al ontsteking remmend
  • Peter van Nieuwpoort

    5 jaar geleden
    Ik ben geen voorstander van allerlei kruiden maar, sommige werken echt. Dat de medicijnenmaffia, inclusief allerlei artsen, overheid en specialisten hierop tegen zijn is begrijpelijk. Kruiden groeien namelijk makkelijker in een potje dan de chemisch gemaakte medicijnen. Stel je voor dat, men zelf zijn natuurlijke geneesmiddelen maakt dan, verdienen die "specialisten" niets.