Direct naar artikelinhoud
Open Vld

Rutten reageert met kwinkslag op Vincent Van Quickenborne: ‘Dit is de enige Q waar ik naar luister’

Gwendolyn Rutten.Beeld Photo News

Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft met een knipoog gereageerd op de uitspraken van haar partijgenoot Vincent Van Quickenborne. Die had onder meer gezegd dat Rutten geknipt is als volgende Vlaamse onderwijsminister, en dat Egbert Lachaert een goede partijvoorzitter zou zijn. ‘De enige Q waar ik naar luister tijdens de onderhandelingen’, schreef Rutten op Twitter bij het logo van radiozender Q Music.

en

De onderhandelingen over de volgende Vlaamse regering lopen volop. De delegaties van N-VA, CD&V en Open Vld zitten al een tijdje samen om aan een Vlaams regeerakkoord te werken. Uiteraard wordt ook gediscussieerd over wie de komende jaren minister wordt. Open Vld-kopstuk Vincent Van Quickenborne schoof zijn voorzitter Gwendolyn Rutten alvast naar voren als geknipte nieuwe onderwijsminister. Kamerlid Egbert Lachaert zou volgens Van Quickenborne, bijgenaamd ‘Q’, dan weer het juiste profiel hebben om Rutten op te volgen als voorzitter.

Rutten gaat echter niet op die voorzet in, en focust op dit moment op de inhoudelijke besprekingen, laat ze via Twitter weten.

Twitter bericht wordt geladen...

Bovendien is het de vraag of N-VA haar claim op het departement onderwijs zomaar zal laten vallen. De Vlaams-nationalisten maken er al maanden geen geheim van dat onderwijs één van hun absolute prioriteiten is, en dat ze graag de volgende onderwijsminister zouden leveren.