Meer geduld, minder energieverbruik: dat is de afweging bij de ecoprogramma’s van je wasmachine.
Volledig scherm
Meer geduld, minder energieverbruik: dat is de afweging bij de ecoprogramma’s van je wasmachine. © Samsung

Zo voordelig is een ecoprogramma op je wasmachine

MultimediaZet het ecoprogramma van je wasmachine aan, en de was gaat veel trager vooruit, maar je hebt tegelijkertijd wel een pak minder energie verbruikt. Hoe werkt dat eigenlijk? En bespaar je daar het meest mee?

18 reacties

  • Bernadette Vette

    5 jaar geleden
    "Sowieso ben je beter af om je wasmachine ’s nachts te laten draaien, want dan profiteer je ook van het daltarief wat energie betreft." Euh niet, wie zonnepanelen heeft heeft meestal geen daltarief
  • Karl Van der Zande

    5 jaar geleden
    Afzuip dus.... water is minder warm dus niet hetzelfde.... we worden op alle vlakken bedrogen
  • Mario Adams

    5 jaar geleden
    Duur van een wasprogramma is overdreven. Bij lage temperaturen kan het wat langer duren, maar op 90 graden ga je je was geen 2 à 3 uur laten draaien hé. In de meeste wasserettes duurt een was op 90 graden tussen 45 en 60 minuten. En is altijd proper.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    De ecostand had men beter de economiestand genoemd. Langer draaien voor eenzelfde was is inkorten van de levensduur van de machine, qua slijtage aan rollager, aandrijfriem en motor. De commerce zal er wel bij varen.
  • Jonathan Callebaut

    5 jaar geleden
    Marc, zonder dat zwieren blijven je kleren zeiknat. Door het zwieren verlaat heel wat water je kleren en kan je ze makkelijk drogen aan het rek. Zonder zwieren kan je met je pas gewassen tshirt heel je huis dweilen.