De temperatuur loopt weer op deze dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
De temperatuur loopt weer op deze dagen. © Shutterstock

Derde hittegolf van het jaar: houd je hoofd koel met deze tips

De derde hittegolf van het jaar is een feit. Ook vandaag en morgen worden temperaturen boven 30 graden verwacht. Dat betekent puffen en blazen, en ‘s nachts wakker liggen van de warmte. Hier verzameld: de beste tips en adviezen om het koel te houden: thuis, op de werkvloer en onderweg.

13 reacties

  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    Wat een gezever voor die paar dagen warmte. Zelf werk ik op 2de verdiep onder asfalt dus de temperatuur loopt danig op om te werken. Maar als het een strenge winter is zagen ze als eersten over de stookkosten. Ik rij per fiets door weer en wind dag in dag uit. Waarschijnlijk al in pensioen zijn en maar klagen en zagen daar krijg ik dulle koppijn van.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    hoe meer men erover lult hoe warmer men het krijgt bijgevolg zwijg er over, negeer het. Geldt trouwens ook voor de kou. .
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Steve Van der Vekens het is inderdaad veel verstandiger om warm te douchen dan koud. 1 omdat het je aderen openzet en je licvaam dus sneller afkoeld en 2 omdat je na het douche dus minder transpireert door het warmte verschil. Als ik in Brazilie ben dan douche ik 3 maal per dag 2 keer warm en 1 keer lauw. En Airco gebruik ik nooit in de auto en heb ik niet in huis.
  • Richard Tolenaars

    5 jaar geleden
    'survivalgids' Dat is toch echt wel om te lachen. Een paar dagen warm en het land en de media staan op hun kop. Niets gewend hier.
  • Miguel N. Noridine

    5 jaar geleden
    warm water zet wel degelijk uw aders open waardoor die NA de warme douche (wanneer je dus in slaap wilt vallen) veel harder afkoelen. Nu hier staan ze al te wapperen bij 40 graden maar ik verzeker u in ECHT tropisch weer dat je met een koude douche evenveel baat hebt als in de Sahara een fles alcohol tegen de dorst te drinken. maar sommigen hebben hier blijkbaar enorm ervaringen in tropische gebieden...