De Britse premier Boris Johnson tijdens een persconferentie gisteren op de G7-top in Biarritz.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson tijdens een persconferentie gisteren op de G7-top in Biarritz. © Photo News

Motie van wantrouwen tegen Johnson? Oppositiepartijen vormen front tegen no deal-scenario voor brexit

In Groot-Brittannië heeft Labour-leider Jeremy Corbyn met andere oppositieleiders een front gevormd tegen een ongeordend vertrek uit de Europese Unie. Corbyn zelf zint op een motie van wantrouwen tegen premier Boris Johnson, maar de socialistische oppositieleider is ook bereid om andere opties te bespreken. 

18 reacties

  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    De City zal zijn status als financieel hart van EU verliezen. veel bedrijven wijken uit naar de EU. TLC, Bloomberg, Nissan (productiebeperking)...Het zijn er honderden die vertrekken. De Brexit uitstellen kan je ook niet eeuwig doen.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het enige dat Boris Johson goed in is, is schrijven voor de roddelpers. Zijn creativiteit in leugens produceren kent geen grenzen.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Frans Peeters u spreek steeds over de kiezers negeren maar het was ongeveer 50/50 dus de ene helft negeren mag wel volgens jou want die hebben het verkeerde gekozen.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Blijven de kiezers negeren? Leg me dat uit. Amper de helft heeft een stem uitgebracht en daarvan is er een nipte meerderheid die een brexit wilde. Dus welke meerderheid moet gehoord worden, de zwijgenden! Het gevaar voor democratie is een referendum houden die totaal geen regel bevatte om een beslissing wettelijk te maken! Dit,was gewoon een staatsgreep!
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Blijven de kiezers te negeren