.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Marc Baert

Wanneer mag politie schieten? “Als iemand zijn voertuig als wapen gebruikt, mag je schieten”

De Brusselse politie schoot vanochtend een Fransman (29) dood die agenten wilde aanrijden. Het gerecht onderzoekt nu of het vuurwapengebruik van de politie terecht was.

31 reacties

  • hedwig huygens

    5 jaar geleden
    mijnher thyssens hij nam de vlucht met een wagen us met zijn wapen en breng t anderenin gevaar ,het gevaar is nog steeds nakend voor derden dus handelt de politieman in staat van wetige zlfverdediging , en het gebruik van een vuurwapen blijft evenredig-ik vermoed dat de heer stockmans een collega is of lessen volgdewant zijn uitleg is heel duidelijk. Het P comite is niet om politiemensen te pesten maar om na te gaan of alle voorwaarden wel vervuld werden Goed werk geleverd politiemensen
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Een burger die een paar dagen geleden een auto met inbrekers ramde wordt beschuldigd van moordpoging. Twee maten en gewichten.
  • René Mattyns

    5 jaar geleden
    Heb in landen geweest waar ze niet durven in rijden op Politie.Het staat er precies op geschreven.Een joekel van een blauw zwaailicht op een 1200 cc, bottinnekes en een blaffer, niemand die daar de held wil uithangen
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Stel, deze crimineel raast voort en komt een groepje schoolkinderen tegen op het zebrapad, dan gaat men de vraag stellen waarom die agent NIET geschoten heeft!!!
  • Alain Heirman

    5 jaar geleden
    Aan mevrouw Liesbeth Tippels. Een vluchtende auto, na verschillende aanmaningen om te stoppen is geen onschuldig burgertje. Dat individu heeft iets op zijn kerfstok. Politie handelde goed. Een gehoorzame burger heeft niks te verbergen ene stopt.