Bioloog Dirk Draulans
Volledig scherm
Bioloog Dirk Draulans © VRT/Reuters

“Iedereen die biefstuk eet, is mee verantwoordelijk voor afbranden van Amazonewoud”

Het Amazonewoud, het grootste tropische regenwoud op aarde, staat al wekenlang in brand. “De longen van onze planeet” wordt het woud genoemd. Moeten we nu vrezen dat de wereld binnenkort zonder zuurstof komt te zitten? Nee, zeggen experts, al is de situatie wel zorgwekkend.

650 reacties

  • Yvanka Pilzer

    5 jaar geleden
    Dirk Druiloor is geslaagd voor het uiten van sofismen!
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Heeft die gast echt niet door dat soja het hoofdbestanddeel is van heel veel vegetarische of veganistische voeding of denkt hij echt dat de mensen dom zijn en dit niet gaan zien. En ook leg er een knoop in jonge je mag nog zo groen vegan zijn en met de bakfiets rijden als je gezin uit meer dan 3 mensen bestaat moet je andere niets verwijten.
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    Grote leugen, de soya die daarna op die plaats gekweekt wordt is voor vegetariers, enkel een niet bruikbaar deel van deze soya plant gaat naar kweek van runderen. Dus vegans hebben hierbij een grotere verantwoordelijkheid, leugenaar Dirk!
  • Martin Van Lersberghe

    5 jaar geleden
    deels heeft deze persoon gelijk, alleen is er een maar, en dat is dat er ook grote delen worden platgebrand om aan tuinbouw te doen, dus Meneer Draulans, u ben ook mede verantwoordelijk voor deze branden, ik zou als ik u was, stoppen met eten voordat je anderen beschuldigd, want u heeft oogkleppen op! ah, ja! steeds moet het van een ander komen!
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Als je A zegt maar B C D E en F vergeet , pleeg je schuldig verzuim- automomentkeuring (jaarlijkse rij van 25km tankwagens verplaatsing autopark) - lage emissiezones (1/4 aankoopprijs zijn energiekosten ,nieuw en oudje gemiddeld 4.844 L x 2 = 9.688 L +recyclage energiekosten 10.000 L ) - de globalisatie : 1 container 1.000L brandstof netto heen en t. - eco?-premies allerhande -certificaten? - luchtvaart -met lichten aanrijden - in Canada geen keuring en 200 doden minder - enz.enz.waanzin