AP
Volledig scherm
© AP

Joe Biden: “Racisme in de VS is blank probleem”

Racisme in de VS is institutioneel, zegt voormalig Amerikaans vicepresident Joe Biden, die in de running is om in 2020 de Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te zijn. Bovendien is dat racisme “een blank probleem”, stelt hij.

6 reacties

  • Jurgen Latet

    5 jaar geleden
    O ja ben je daar zo zeker van in ander leef gemeenschappen bestaat dit ook niet flauw doen heren ons geen schuld gevoel aan praten hé nee niet zo wand dat is niet waar.
  • Wim Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    Telkens opnieuw de racisme kaart bovenhalen werkt contraproductief.... zijn die democraten nu echt niet slimmer???
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Iemand ten schande zetten , valt dat niet onder racisme ? Denk je dar kleurlingen niet racistisch zijn ??? Man , en jij gaat voor president ??? Nee , geef mij dan maar liever Trump ... Dan een tweezak als Biden , die het geleerd heeft van Obama ....
  • Jos devos

    5 jaar geleden
    das raar, het is net Obama of het beleid van 8 jaar democraten dat een voedingsbodem voor Trump heeft gecreëerd. Die democraten maken telkens weer dezelfde fouten.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    de bevolking in de usa is ongeveer 62 % blank, 18% latino, 6% aziaat en 14 % afrikaan.62% van uw kiespubliek schofferen is dan ook een zeer goed idee, trump zal hem er nog voor bedanken. dit houdt je toch echt niet voor mogelijk. de verenigde staten zijn het meest verdeelde multicultureel land ter wereld, neem dan een voorbeeld aan brazilie waar alle kleuren wél samenleven.
  1. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.