Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Deze ouders kijken niét uit naar 2 september: “Niemand brengt zijn kind graag naar het bijzonder onderwijs”

Voor heel wat ouders is het reikhalzend uitkijken naar het einde van de grote vakantie. Gedaan met kinderen op kamp sturen of opvang regelen terwijl jij op kantoor zit. Toch zijn er ook heel wat gezinnen die een beetje opkijken tegen die 2de september die met rasse schreden nadert. 

10 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Wat is er voor bepaalde ouders toch mis aan het "bijzonder onderwijs" ? Liever dat een kind zich dààr gelukkig voelt en aan eigen tempo kan bijgewerkt worden dan het terecht komt in de chaos v an het M dekreet.
  • Gerda Rousseau

    5 jaar geleden
    ik heb alleen maar goede ervaringen met het bijzonder onderwijs. Mijn dochter met dyscalculie was in type 8 veel gelukkiger was dan in de gewone lagere school. Na de lagere school kon ze gewoon naar het middelbaar en ze is afgestudeerd in dierenverzorging.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Ik heb al veel speciale dingen gehoord in mijn leven, maar dat een kind met een handicap of stoornis een luxeprobleem zou zijn? Nee, dat is voor mij de eerste keer. En hopelijk ook de laatste. De bedenker van dit soort nonsens kan misschien beter gewoon mee met de kids naar school. Dan hoef je ze niet te missen en leer je misschien nog wat bij. Succes!
  • Monique Lievens

    5 jaar geleden
    Ik spreek uit ervaring, een kind dat genegeerd wordt in het gewone onderwijs gaat daaraan ten onder. Door de leraars genegeerd worden, waarna pesten volgt door de medeleerlingen, enz. Na verschillende keren dubbelen heeft mijn zoon de overstap naar het B.O. gedaan, dit ging niet zonder slag of stoot. Veertien dagen B.O. in een kleine klas zorgde voor een ommezwaai, een ander kind, gemotiveerd, aangenamer in de omgang, veel betere resultaten en fier op zichzelf.
  • Maja Könecke Faber

    5 jaar geleden
    Ik ben nu 66 maar weet dat ik profijt heb gehad van het bijzonder onderwijs, waarschijnlijk omdat er minder kinderen in klas zaten en er meer aandacht aan de leerlingen besteed kon worden. Daardoor werden kinderen ook beter in alles op te nemen en gemiddeld werd er ook beter geluisterd. Door meer aandacht, wordt er beter geleerd. Ik weet van die tijd dat ik graag naar school ging.