AP
Volledig scherm
© AP

“Lambrecht kwam ten val door reflector langs de kant van de weg”

WielrennenVolgens bevindingen van het parket van Rybnik is Bjorg Lambrecht gevallen omdat hij een verkeersreflector langs de kant van de weg had geraakt. De 22-jarige renner van Lotto-Soudal viel op 5 augustus in de Ronde van Polen op een betonnen duiker en overleed die avond. 

24 reacties

  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Hier is niemand in fout. Niemand is verantwoordelijk voor dit ongeval. Niemand moet hier schade betalen van de desbetreffende instanties of wedstrijdorganisatie. Accident on parcour. Laat staan werkongeval voor de werkgever, en eventueel een persoonlijke verzekering. Over iets gereden dat gereglementeerd 100% in orde is volgens de wegcode in dat land en erover gevallen met de grootste schade met de dood tot gevolg. Triestig, en steun aan de familie en vrienden.
  • Patrick Roels

    5 jaar geleden
    Telkens vraagt de overheid hoe komt het dat er zoveel ongelukken gebeuren en een hoge factor is al die veiligheids ingrepen zijn daar een voorbeeld van
  • Henri Boghe

    5 jaar geleden
    Even ter verduidelijking over de aard van reflector: uit artikels die gisteren al in de Poolse pers verschenen over dit onderwerp blijkt dat het om een zgn. wegreflector gaat. Dat is een reflector verticaal ingebouwd in het wegdek (aan de rand van de weg, maar dus nog op de weg), die licht (1,8 cm) uitsteekt boven het asfalt.
  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    Brute pech voor die gast meer kan ik er niet over zeggen als je moment is gekomen kan je doen wat je wil je ontsnapt er NIET aan , je moet geluk hebben in het leven en dit is niet voor iedereen weggelegd jammerlijk !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Gewoon brute pech gehad zoals het dagelijks wel ergens gebeurt...