Archiefbeeld. Boris Johnson op audiëntie bij Queen Elizabeth.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Boris Johnson op audiëntie bij Queen Elizabeth. © Photo News

Boris Johnson speelt brexit hard en haalt slag thuis: parlement tot 14 oktober opgeschort

De Britse premier Boris Johnson heeft wat hij wou: het parlement wordt opgeschort in de aanloop naar de geplande brexit op 31 oktober. Daarmee kan de regering van Johnson de opening van het parlementaire jaar uitstellen en het voor parlementsleden moeilijk, zo niet onmogelijk, maken om een brexit zonder deal tegen te houden. Queen Elisabeth II heeft ingestemd met de opschorting van het Britse parlement tot 14 oktober, meldt de BBC.

225 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Peter Janssens.Wat doet links met rechts?boycotten.Rechts is nog niet aan de macht in Europa.Ik ben nog rechts noch links.Het wordt tijd dat links met rechts eens deftig onderhandeld.Dan verschieten ze dat figuren zoals Johnson en Salvini(die laatste zeker) nog veel meer stemmen halen.Wij kunnen hier zoveel meningen plaatsen.Noem mij eens een politieker die bij de mensen komt praten.Want als je enkel je pocket moet vullen om te kwijlen in het parlement.Wel dat vindt ik eens ronduit triestig.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Niet over die beruchte domme referendum! Begrijp me niet fout, voor mijnmogen ze er al gisteren uitgestapt zijn. Maar een referendum dat je na het houden bindend maakt met de kennis dat er iets meer dan de helft is gaan stemmen en dat dan nog met moeite de helft werd gehaald, is geen referendum maar een gewone volksraadpleging zonder binding. Simpel!
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    @Cor Dierckx Het zal wel dat bij het referendum de democratische meerderheid voor een brexit koos. Jammer was toen nergens melding gemaakt of het een zachte dan wel een harde brexit moest worden. Daar was niks voor voorzien. Het is dus absoluut niet duidelijk voor welke brexit die democratische meerderheid dus gekozen heeft. En hun politici en hun parlement weten het duidelijk ook niet. Democratie kan soms ook om de tuin geleid worden.
  • ray monty

    5 jaar geleden
    de EU zaait verdeeldheid in de UK enkel een duidelijk nee tegen de EU zal nog helpen hun in te zien dat een deal beter is. Alle protest tegen BJ is koren op de molen voor de EU om halstarrig te blijven bij de overeenkomst die May onbezonnen aanvaard heeft. Het parlement heeft 3 maal geweigerd om het goed te keuren dus moest een andere stellingname ingenomen worden, dus als het niet goedschiks gaat dan maar kwaadschiks. Iedereen vergeet dat GB nog steeds een grootmacht is import/export is 50/50.
  • maud hallett

    5 jaar geleden
    schandalig!