Greta Thunberg bij haar aankomst in de haven van New York.
Volledig scherm
Greta Thunberg bij haar aankomst in de haven van New York. © AP

Greta Thunberg na zeiltocht van twee weken aangekomen in New York

De 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is na een oversteek van de Atlantische Oceaan per zeilboot in New York aangekomen. Twee weken geleden was de Zweedse vanuit het Britse Plymouth met de raceboot Malizia II vertrokken. Vergezeld door haar vader, de ervaren kapiteins Boris Herrmann en Pierre Casiraghi en een filmmaker, bereikte ze het Vrijheidsbeeld. Later op de dag zal ze aanmeren in de haven North Cove Marina in Manhattan.

36 reacties

  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Het ergste vind ik dat de minister v onderwijs geen maatregelen heeft genomen tegen deze losgeslagen tieners in tegendeel de onderwijzend personeel heeft heel het zaakje nog bemoedigd en geholpen.en andere leerlingen gedwongen deel te nemen tegen de wil van hun ouders alleen maar omdat zij dan toch les zouden moeten geven aan een klein aantal leerlingen die wel wilde leren en zo niet van een beetje extra verlof konden genieten.
  • Kurt Winkelmans

    5 jaar geleden
    Super , jongeren die hun nek uitsteken voor hun toekomst!
  • eddy buttiens

    5 jaar geleden
    Aub geen comedie Hoe groot is deze ecologisce afdruk :kostprijs van deze promostunt
  • Stefaan Hublou Solfrian

    5 jaar geleden
    Heel mooi, toch...
  • Hans Molenbeek

    5 jaar geleden
    Als je dan toch de grote eco-madam wil uithangen, moet je maar wachten tot er een zeilboot terug vaart. Niet een hoop andere mensen heen en weer laten vliegen. Flauwe kul allemaal!