Archiefbeeld, een medewerkster van de ngo Mediterranea Saving Humans.
Volledig scherm
Archiefbeeld, een medewerkster van de ngo Mediterranea Saving Humans. © AP

Italiaans schip redt honderd migranten op Middellandse Zee

buitenlandEen Italiaanse hulporganisatie heeft een honderdtal migranten op de Middellandse Zee gered. Ze zaten aan boord van een overvolle sloep. Volgens de ngo Mediterranea Saving Humans bevinden zich onder de migranten 26 vrouwen, 22 kinderen jongeren dan tien jaar en minstens 6 andere minderjarigen. Zeker 8 vrouwen zouden zwanger zijn.

14 reacties

  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    "Redden" , daar stel ik mij toch iets anders bij voor.
  • Tamzin Andersen

    5 jaar geleden
    Natuurlijk moeten drenkelingen gered worden, maar ze moeten niet naar Europa gebracht worden, toch simpel ? “Dat ras” klinkt niet erg politiek correct, maar dat ze zich ongebreideld voortplanten en hun kinderen zien als bron van inkomsten, klopt wel. Ik ken er die daar openlijk voor uitkomen.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Als reddingsschepen van NGO's die mensen niet mag redden moeten de schepen van de marine dat maar doen. Mensen in nood laten verdrinken is GEEN oplossing. PS: de prijs van de meest walgelijke reactie gaat naar diane colman. Van haar beschrijving van 'dat ras' voel ik me niet goed.
  • goethals michel goethals

    5 jaar geleden
    niemand heeft hun gezegd vanop zee te gaan.....die mensen zijn moordenaars daar ze hun eigen kinderen verdrinken.....normale mensen doen dit niet.....maakt eens uw kind vast aan lege flessen en gooi hem in het kanaal....misschien zal hij niet verdrinken maar als de politie komt vliegt U met uw zotte toeren den bak in ....zeker en vast
  • Billy Valcke

    5 jaar geleden
    Ja en toch zullen ze binnen komen.hoe dan ook.ze zullen blijven komen.