Katja Retsin en haar zoontje Matisse.
Volledig scherm
PREMIUM
Katja Retsin en haar zoontje Matisse. © Kristof Ghyselinck

Terug naar school: maar wat als je kind hoogsensitief is?

Hoogsensitiviteit. Anno 2019 is de term flink ingeburgerd, vooral bij volwassenen. Bij kinderen verloopt het soms nog wat moeilijker. Hoe kan je het herkennen? En hoe ga je daar als ouder het best mee om, zeker nu het nieuwe schooljaar voor de deur staat? 

14 reacties

  • Carinabotte Botte

    5 jaar geleden
    Francinne, waar heb jij je nieuwe definitie van hoogsensitiviteit gehaald? Je weet blijkbaar echt niet waar je over praat! Ik heb een dochter van 8 die hoogsensitief en ik ken een aantal kinderen die hoogsensitief zijn. En ik kan je verzekeren dat het stuk voor stuk pareltjes zijn die gebeurtenissen en emoties anders opvatten en verwerken. Zij zijn enorm begaan met de medemens. Ik ben dus BLIJ dat er zulke personen zijn in de koude maatschappij van vandaag!
  • Iris Smagghe

    5 jaar geleden
    Wat een reacties hier zeg. Als je er zelf niets vanaf weet, dan zwijg je er beter over. En jullie hebben duidelijk geen idee wat hoogsensitiviteit inhoudt. Het is helemaal niet gemakkelijk om hiermee te leven, zeker in de harde wereld waarin wij leven en al helemaal niet omdat mensen zoals hier zo veroordelend reageren. Blijkbaar ben je nu een watje als je een lage prikkelgrens en een hoog empathisch vermogen hebt? Wat voor zielige karakters zijn jullie zeg...
  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    Inderdaad Piet, iedereen wil gewoon een reden hebben om een speciale behandeling af te dwingen. En als argumenten niet werken dan doen ze wel een beroep op emoties.
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    Vroeger waren er die ook maar ze liepen er meestal bij voor spek en bonen.Die zogenaamde rare die meestal uitgesloten werden.
  • Albert Jacobs

    5 jaar geleden
    Bestond vroeger niet weer zo een geleerd woord door een prof uitgevonden... Goeie studenten waren altijd de eerste van de klas en ook op de unif waren ze primus en de rest betreffende loopbaan ging vanzelf