Twee kinderen in Nairobi, Kenia.
Volledig scherm
Twee kinderen in Nairobi, Kenia. © Shutterstock

Werkt het verbod op plastic zakjes in Kenia?

BuitenlandIn Kenia geldt sinds 2017 een totaalverbod op plastic zakken. Voor het verbod gingen jaarlijks zo’n 300 miljoen zakjes over de toonbank. Vaak kwamen die na gebruik op straat terecht, met grote gevolgen voor het milieu. Twee jaar later maakt BBC News de analyse: werkt het verbod? 

5 reacties

  • Kjelt Van de Broeck

    5 jaar geleden
    Wanneer worden de feiten eens op tafel gesmeten in Europa? Wij vervuilen niet! China, Amerika,... daar zit het probleem.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Er is maar 1 oorzaak : men heeft geen dicipline, en men creeert geen alternatieve opvang. Alhoewel Afrikaanse landen daar jaarlijks van de EU en de USA enorme bedragen voor ontvangen. Daarnaast heeft de EU sites geboud om dit afval te leren sorteren en verwerken. Eenmal de instructeurs weg waren, is alles afgebroken door de bevolking en voor metalen etc verkocht. Organiseer maar eens iets bij mensen zonder benul van visie of gewoonweg denken - de pot op, met morgen ben ik niks.
  • Nancy Van Hombergen

    5 jaar geleden
    In Kenia geweest in 2014: 1 baan richting Mombasa, aan de kant zitten de locals vuurtjes te stoken van afval. Massa’s afval langs de baan. Lijkt me dus al een goede start dat verbod op plastic zakjes maar ik denk dat er daar nog heel wat sensibilisering te doen valt. Daar liggen ze niet wakker van Anuna.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Zouden ze in Senegal ook moeten doen de weg van Dakar naar St Louis ziet langs de kanten van de weg blauw van de zakjes.
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Als je die foto's of beelden ziet van afval en vooral plastiekafval in arme landen dan is dat toch schrijnend. Heeft dat volk niet het lef of het verstand om die boel op te ruimen?