© Karel Hemerijckx

Koppel opgepakt na onbetaalde rekeningen in B&B’s en hotels: “Ze lieten hun zoon achter”

Een koppel uit Mol is dinsdag opgepakt omdat ze hun overnachtingen in diverse hotels in Limburg niet hadden betaald. De twee hadden een openstaande schuld van 2.300 euro opgebouwd met onbetaalde rekeningen in B&B’s en hotels in Tongeren en Riemst.

Eddy VANDOREN

“De twee verdachten hadden noodgedwongen hun gehuurde studio in Mol moeten verlaten omdat ze met een kakkerlakkenplaag kampten”, aldus Yvo en dochter Daniëlle ­Molenaers van Hotel Malpertuus in Herderen. “Vorige zaterdag zijn ze hier samen met hun 14-jarige zoon aangekomen en ze boekten een kamer. Ze zijn tot dinsdag gebleven omdat hun kamer vanaf die dag door een andere bezoeker geboekt was. Toen we de rekening van 680 euro presenteerden, vroegen ze of ze per overschrijving mochten betalen”, vertelt Daniëlle. “Ik had er geen goed gevoel bij en bovendien staan we dat nooit toe. Ik stelde voor dat ze best geld konden pinnen bij een bankautomaat in de buurt, maar dat iemand in afwachting hier moest blijven.”

Zoon bij politie

Daarop vertrok het echtpaar, terwijl ze hun zoon van 14 achterlieten. “Na enkele uren waren ze nog niet terug, terwijl de jongen hier ongemakkelijk zat te wachten. Wellicht waren ze zinnens om hem op een of andere manier, in een onbewaakt moment, stiekem op te pikken en daarom belde ik de politie. De agenten hebben de jongen toen meegenomen naar het politiecommissariaat in Bilzen en het koppel werd verwittigd dat ze hem daar konden oppikken.”

Nattigheid

Toen de twee zich bij de politie aanmeldden, werden ze in opdracht van het Parket Limburg gearresteerd voor de duur van het onderzoek, want ze waren niet aan hun proefstuk toe. Eerder hadden ze al Villa Esperanza in Tongeren, waar ze een drietal nachten verbleven hadden, ‘gratis’ bezocht.

Ook hotel Twee Broeders in Millen kreeg de oplichters al op bezoek. Uitbater Michaël Dewalleff: “Hier zijn ze donderdag 15 augustus aangekomen en ze vertrokken vorige zaterdag, 24 augustus. Negen nachten dus. Aanvankelijk met zijn tweeën, maar vanaf begin vorige week ook met hun zoon. Ze vertelden dat ze hun gehuurde studio in Mol omwille van een grote kakkerlakkenplaag hadden moeten verlaten. De avond voor hun vertrek heeft mijn vader hen nog een avondmaal aangeboden, want ze vertelden dat ze al enkele dagen alleen maar ontbijt hadden gegeten. Toen voelde ik enige nattigheid. En inderdaad, de dag van hun vertrek bleek dat er maar 110 euro op hun rekening stond, terwijl ze ruim 800 euro moesten betalen.”

Beide benadeelde hoteluitbaters uit Riemst zijn uiteindelijk akkoord gegaan met een afbetalingsplan. Het stel mocht na verhoor bij de politie beschikken. Ze werden aangemaand zo snel mogelijk de openstaande rekeningen te vereffenen.

© eva

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER