donderdag 29 augustus 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

TERUG SCHOOL

Florence (11), Frédérique (6) en Fleur (13). Patrick Smets

Mijn eerste schooldag

Eerste leerjaar, eerste middelbaar

MAASEIKVoor sommige jonge Limburgers is de eerste schooldag extra speciaal dit jaar.

“Bij ons is het dubbel speciaal:

Frédérique (6) gaat naar het eerste leerjaar en grote zus Florence (11) naar het eerste middelbaar”, zegt mama Kim Driesen uit Maaseik.

Met drie zusjes zijn ze thuis in Neeroeteren: Fleur (13), Florence (11) en Frédérique (6). Vooral voor de twee jongste meisjes is de eerste schooldag maandag extra spannend. “Frédérique en Florence verschillen vijf jaar, maar Florence heeft een jaartje overgeslagen waardoor ze nu al naar het eerste middelbaar gaat”, vertelt mama Kim. “Ergens is het wel leuk dat ze samen de grote stap kunnen zetten. Al was het ook fijn geweest als Florence nog bij Frédérique op school had gezeten nu zij naar het eerste leerjaar gaat.”

Traantje

Frédérique start maandag met een nieuwe boekentas. “De dag van haar afscheidsfeestje als kleuter, heb ik haar als verrassing al een nieuwe boekentas cadeau gedaan”, zegt mama. “Dat vond ze geweldig. Ze heeft toen een dansje gedaan en ik heb een traantje weggepinkt. Maandag ga ik mij proberen sterk te houden. Als ik niemand anders zie wenen, dan zal dat wel lukken. (lacht) Ik ga Frédérique naar school brengen, terwijl Florence met haar grote zus Fleur mee met de fiets naar school mag. Voor Florence is het eerste middelbaar een hele uitdaging, maar ze vindt het wel heel leuk: ze voelt zich al groot. Ze gaat naar dezelfde middenschool als Fleur. Fleur zat vorig jaar in het eerste middelbaar, dus daardoor weet Florence al een beetje wat haar te wachten staat.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws