Brussels Airlines CEO Christina Foerster.
Volledig scherm
Brussels Airlines CEO Christina Foerster. © BELGA

Zware besparingen op til bij Brussels Airlines

Twee maanden nadat zijn Duitse moederbedrijf Lufthansa beslist heeft Brussels Airlines een eigen koers te laten varen, stelt CEO Christina Foerster duidelijke toekomstdoelen voorop. Brussels Airlines moet tegen 2022 een winstmarge van 8 procent boeken. Daarvoor zijn forse besparingen nodig. Dat blijkt uit een interne mededeling die De Tijd kon inkijken. 

13 reacties

  • Mark Van Puyvelde

    5 jaar geleden
    Ze zoekt een excuus om de vliegprijzen op trekken. Alweer ten koste van de gewone werkman. Wat levert ze zelf in?
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    Misschien wat minder politiek benoemde managers ? Want daar gaat het " grote " geld naartoe . De man op de werkvloer verdient maar peanuts , daar valt al nietmeer op te besparen . En hoeveel geld is er verloren gegaan door de stakingen van de bagage afhandelaars . Zouden jullie dat beter niet in eigen handen nemen ?
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Geen enkele vliegtuigmaatschappij koopt een andere maatschappij op om de verliezen te betalen. Dat dachten de vakbonden toen Sabena werd opgekocht door een Zwitserse maatschappij. Dat was toen voor de vakbonden het signaal om de CEO die in Sabena een reorganisatie aan het doorvoeren was samen met de Zwitsers buiten te werken. Het resultaat is bekend.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Waarom dat peperdure sjaaltje rond hun hals ???
  • Robby van Ballaert

    5 jaar geleden
    en ze blijven alles maar kapot besparen voor de winst, en de menselijke kant wordt nog maar weer eens vergeten.