Euro's en buitenlands geld.
Volledig scherm
Euro's en buitenlands geld. © Shutterstock

Steeds meer Belgen geven buitenlandse rekening aan

173.048 Belgen gaven in het aanslagjaar 2018 aan over een buitenlandse rekening te beschikken. Dat zijn er bijna 10.000, of 6 procent, meer dan in 2017. 

11 reacties

  • Marijke Boulet

    5 jaar geleden
    Zullen denkelijk nog wel winst hebben ook al moeten ze hun buitenland geld aangeven , ik veronderstel dat het "bijna onmogelijk" geworden is om geld in het buitenland te hebben voor jan met de pet met een paar tienduizenden euro's voor de mensen en bedrijven met miljoenen zal wel geen probleem zijn om onder de radar te blijven .
  • Nicca Vermeirsch

    5 jaar geleden
    IK zou iedereen de raad geven de rekening aan te geven als je in een Europees land een rekening hebt. De Belgische fiscus volgt je vandaag en zal het bankgeheim opheven als je ze niet aangeeft !
  • Alfons Schepers

    5 jaar geleden
    Wat ik niet heb kan ik niet aangeven..!
  • Pascha Van Rossem

    5 jaar geleden
    @JAN krommentak: je moet weten over wat je spreekt. Om "een buitenlandse" rekening te openen volstaat het om bij DEGIRO (Nederland) een rekening te openen en daar 1 euro op te zetten ... Velen denken dat "een buitenlandse" rekening synoniem is voor "véél geld" ... Dat is enkel maar zo voor de fraudeurs ... ik ben maar een gewone werkmens.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Het is van moetens zeker? De wetgeving werd ingevoerd om de 'crimilele geldstromen' te detecteren. In werkelijkheid om de eigen burgers te beletten te vluchten voor de geldhonger van de overheid. Volgens politici zouden de belastingen lager worden, als iedereen netjes zijn belastingen betaalt. Hoewel de belastbare materie nu groter geworden is, werden de belastingen op kapitaal verhoogd. De roerende voorheffing en transactietaksen werden verdriedubbeld en een effectentaks ingevoerd.