Groen-voorzitster Meyrem Almaci.
Volledig scherm
Groen-voorzitster Meyrem Almaci. © BELGA

Groen “blijft beschikbaar voor oplossingen”, maar ziet geen heil in paars-geel scenario

Groen blijft beschikbaar voor de informateurs. Dat zegt Groen-voorzitter Meyrem Almaci na berichten als zou de partij gisteravond aangegeven hebben niet langer vragende partij te zijn om nog deel te nemen aan de gesprekken op federaal niveau. Toch rijzen er vragen over de plaats van Groen rond de tafel. 

212 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Groen maakt België kapot.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Zij blijven beschikbaar als postjesjagers.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Neen merci, we willen u niet.
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    De uitvinders van het cordon sanitaire hebben het precies nog niet door dat ze de verkiezingen heeft verloren.
  • Marc Van den Meutter

    5 jaar geleden
    Die groen...ze voelen zich toch ooo zoo belangrijk :):):)
  1. Vijf getuigen vertellen over hun job in het stemlokaal: “De mooie dame die naast me zat op verkiezingsdag, werd mijn vrouw”
    PREMIUM
    4

    Vijf getuigen vertellen over hun job in het stemlokaal: “De mooie dame die naast me zat op verkie­zings­dag, werd mijn vrouw”

    De voorzitter, secretaris en bijzitters van een kiesbureau zien toe op een correcte stembusgang, maar velen zien er tegenop: zeker als je voor de 14de keer een brief in de bus krijgt of tegelijk met je man wordt gevraagd. Wim is de uitzondering op de regel. Als secretaris leerde hij bijzitter Anne kennen en intussen zijn ze al meer dan 10 jaar getrouwd. “Het stemlokaal heeft ons samengebracht, mooi toch?”
  2. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark