Greta Thunberg bij aankomst in New York.
Volledig scherm
Greta Thunberg bij aankomst in New York. © REUTERS

Greta Thunberg in de VS: “Trump moet luisteren naar de wetenschap”

Klimaatactiviste Greta Thunberg heeft bij haar aankomst in New York de Amerikaanse president Donald Trump opgeroepen om naar de wetenschap te luisteren. De Zweedse tiener kwam na een zeereis van twee weken aan in Manhattan, waar ze woensdag (lokale tijd) aan wal stapte.

68 reacties

  • herman de genst

    5 jaar geleden
    Hij zal eens goed lachen denk ik , die laat zich zo niet inpakken zoals die europese zwakkelingen .
  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Dat is wat hij juist wel doet naar wetenschappers luisteren en niet naar pseudo wetenschappers die goed betaald worden om die fake de wereld in te sturen door mensen en politiekers die daar goed hun kost mee verdienen ,die niet ronrijden met een camper maar rondtollen met om ter grootste persoonlijke vliegende villas.
  • Palmus Darksky

    5 jaar geleden
    Trump en consoorten zullen nooit naar de wetenschap luisteren omdat de conclusie hen niet aanstaat, niet omdat de wetenschap fout zou zitten. Aan de basis van de huidige climaatcrisis, die wetenschappers zoals de Club van Rome al in de jaren '60 al aangekondigd hebben, ligt het huidige economisch model van het onverantwoord blitskapitalisme. De rijksten onder ons zullen de gevolgen van de klimaatcrisis wel kunnen afweren, het is zoals steeds de gewone mens die de ramp zal moeten ondergaan.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Het zal eerder de wetenschap zijn die naar Trump moet luisteren.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Arm vlaanderen,hoe koppig en oerconservatief kan je nog zijn en weigeren de wetenschappers te geloven?Als jullie het dan toch hieronder allemaal zoveel beter weten,stel ik voor dat u ook geen vertrouwen meer hebt in geneeskunde,technologie enz..@ Gerda Roussau,CO-2 nam vroeger toe met 100ppm per 9600 jaar. De laatste eeuw werd dit al volbracht op net geen 110 jaar door..industrie en mens.