Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Cultura RF

Wetenschappers vinden link tussen keizersnede en autisme

Waarom eindeloos zwoegen op de verlostafel als het ook anders kan? Het is een bedenking die veel aanstaande moeders maken en steeds meer vrouwen kiezen dan ook voor een keizersnede. Nochtans is de ingreep niet zonder risico’s. Volgens een nieuwe studie kan het zelfs het risico op autisme en ADHD vergroten. 

2 reacties

  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Francinne: ik ben boos om hoe je dit schrijft. Ik ben eerst ook gaan werken tot wij de financiële zekerheid hadden om een kind op een deftige manier groot te kunnen trekken. En als je wat langer studeert zoals de meesten tegenwoordig, ben je al gauw wat "ouder", en dat is zelfs relatief. Ik weet alleszins dat mijn hele leven niet ging zoals ik het gewild had. En toch vinden mensen dat ze moeten oordelen.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Essentie staat in artikel, Kinderen van oudere moeders lopen meer risico om autisme te ontwikkelen, oudere mama’s is a no go. En neen de risico’s zijn niet hetzelfde met oudere papas, de mama moet niet te oud zijn. Eerst carrière ? Dan kinderen ? Is een risico waar je mee moet leven. Je kan niet alles in het leven perfect hebben.