© BELGA

US OPEN. Goffin kent weinig moeite met debutant, Mertens op drafje naar derde ronde, Flipkens naar huis

David Goffin heeft zich donderdagavond zonder al te veel problemen geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De Luikenaar klopte de Franse debutant Barrere met drie keer 6-2 in amper 1 uur en 25 minuten. Elise Mertens hoeft slechts een uur naar buiten om Kristyna Pliskova naar huis te sturen. Twee keer 6-2 volstond voor een makkelijke zege van Mertens.

Maarten Elst

Goffin neemt het in de derde ronde op tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP 69) of de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 68).

Goffin schopte het de twee voorbije jaren tot in de vierde ronde in New York, zijn beste resultaat in de VS. Vorige editie botste hij daarin op de Kroaat Marin Cilic, in 2017 was de Rus Andrey Rublev te sterk. Op de drie andere Grand Slams, de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon, raakte Goffin al een keer tot in de kwartfinales.

Elise Mertens freewheelt naar derde ronde

Elise Mertens (WTA 26) heeft zich geplaatst voor de derde ronde (zestiende finales) van de US Open. De 23-jarige Limburgse klopte in de tweede ronde op het New Yorkse hardcourt de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 86) in tweemaal 6-2. De partij duurde slechts 1 uur en 7 minuten.

Vorig jaar bereikte Mertens de achtste finales op het hardcourt van Flushing Meadows. Bij haar eerste twee deelnames, in 2016 en 2017, was ze er in de eerste ronde uitgegaan. Een halve finale op het Australian Open 2018 is haar beste resultaat in een Grand Slam.

© BELGA

Mertens treft in de derde ronde een van de verrassingen in de US Open. Niet Petra Kvitova (WTA 6), maar de Duitse Andrea Petkovic (WTA 88) is de tegenstandster van onze landgenote. Petkovic zette Kvitova met twee keer 6-4 betrekkelijk eenvoudig opzij.

Kirsten Flipkens onderuit tegen Bianca Andreescu

Kirsten Flipkens (WTA 110) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (zestiende finales) van de US Open. De 33-jarige Kempense verloor in de tweede ronde op het New Yorkse hardcourt tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA 15) in twee sets: 6-3 en 7-5. De partij duurde 1 uur en 25 minuten.

Flipkens profiteerde in New York van de opgave van de Duitse Mona Barthel om als lucky loser op de hoofdtabel te komen. Afgelopen vrijdag liet de Belgische in de kwalificaties na de laatste horde te nemen en ging ze in twee sets onderuit tegen haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson (WTA 172). Het zou voor het eerst sinds Wimbledon 2012 geweest zijn dat Flipkens er niet bij was op een Grand Slam.

© Photo News

Alison Van Uytvanck moet koffers pakken na verlies tegen Wang Qiang

Alison Van Uytvanck (WTA 68) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (zestiende finales) van de US Open. De 25-jarige Van Uytvanck verloor in de tweede ronde op het New Yorkse hardcourt tegen het Chinese achttiende reekshoofd Wang Qiang (WTA 18) in twee sets: 7-5 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 38 minuten.

© AFP

Wang Qiang neemt het in de derde ronde op tegen haar landgenote Fiona Ferro (WTA 74). Van Uytvanck was sinds 2014 onafgebroken van de partij in New York, maar sneuvelde steeds meteen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer